Placeholder

Viszlát, székrekedés!

 

Mit jelent a székrekedés?

A székrekedés olyan fogalom, melyet talán nem kell tisztáznunk. Nagy valószínűséggel már mindenki átesett azon, hogy ellátogatott oda, ahová a királyok is gyalog járnak, azonban hiába várta a csodát, nem történt semmi. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a székrekedés nem csupán a széklet teljes hiányát jelenti.

A rendszeres, kemény széklet, a hetente kevesebb, mint háromszor történő ürítés, és az erőlködéssel járó székelés egytől-egyig olyan jelek, melyek arra utalnak, hogy valami nincs rendben. Az sem jó jel, ha a mellékhelyiségről távozva nem érzünk teljes kiürülést és megkönnyebbülést.

A székrekedés ugyanis abban az esetben, ha túlzottan sokáig húzódik, szövődményekkel járhat. Haspuffadás, aranyér, vagy akár vastagbélrák is lehet a végeredmény. És egészen biztos, hogy ezeket a problémákat Te sem szeretnéd megtapasztalni!

Mitől alakulhat ki a székrekedés?

Mint ahogy rengeteg betegség, úgy legtöbbször a székrekedés esetében is az egészségtelen életmód áll a háttérben. A rostszegény, feldolgozott élelmiszerek rendszeres fogyasztása például képes nagyon gyorsan hazavágni a bélrendszert, de épp az is, ha nem fogyasztasz elég folyadékot. A székrekedés ugyanis a dehidratáció egyik intő jele is lehet, melyre fontos odafigyelni, különösen akkor, amikor nyakunkon a nyári kánikula.

Hasonlóan problémás lehet a mozgásszegény életmód, ami napjainkban rengeteg embert érint. Te például mikor mozdultál ki utoljára a monitor elől és mentél el futni vagy ugrottál le az edzőterembe?

Most persze nyugodtan a fejemhez vághatod azt is, hogy: "egészségesen táplálkozom, sportolok, és káros szenvedélyekkel sem élek, mégis gondjaim vannak. Szóval, hogy is van ez?"

Nos, ennek oka, hogy a székrekedés hátterében különböző betegségek is állhatnak. Ezek lehetnek bélbetegségek, vagy más, szervi megbetegedések is. Hatással lehet az emésztésedre a cukorbetegség, a pajzsmirigy-alulműködés, de akár a káliumszint felborulása is. Éppen ezért, ha úgy érzed, a probléma nem a kiegyensúlyozatlan életmódban gyökerezik, érdemes vele felkeresned egy szakorvost.

Hogyan védekezhetsz a székrekedés ellen?

Az első, és egyben talán leginkább evidens válasz a kérdésre: az egészséges, kiegyensúlyozott, káros szenvedélyektől mentes élet. Ez egyszerűen hangzik, azonban valljuk be, nehéz tökéletesen élni és mindenre odafigyelni. Ettől függetlenül próbálkozni lehet. 

A kiegyensúlyozott táplálkozás, a mozgás és a megfelelő minőségű (és mennyiségű) folyadék bevitele mellett az emésztést nagyban segítik többek közt az algák, melyek fogyasztásához ma már szerencsére nem kell a tengerszint alatt élned. Az Organiqa virtuális polcán ugyanis por és tabletta formájában is megtalálhatod őket!

Az igazán kiegyensúlyozott mindennapok megéléséhez pedig hozzásegít az Ideális Emésztés kapszula is, mely különböző gyógynövények segítségével ruház fel azzal a szupererővel, hogy soha többé ne kelljen a székrekedéstől és a vele járó, kellemetlen és veszélyes szövődményektől tartanod!

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek