Placeholder

Tényleg nem lehet gyerekem, ha inzulinrezisztens vagyok?

A megfelelő odafigyeléssel a probléma kezelhető. És most azt is megmutatjuk neked, hogy hogyan segíthetsz kicselezni a problémákat és az IR által nehezített pályán is célba érni!

Mit is jelent az inzulinrezisztencia?

Azt biztosan tudod, hogy a túlzottan sok cukor és a gyors felszívódású szénhidrátok fogyasztása megterhelő a hasnyálmirigy számára. Ennek oka, hogy a lebomló cukor miatt hasnyálmirigyednek extra inzulint kell termelnie. Abban az esetben pedig, ha ez hosszútávon fennáll, kialakulhat az úgynevezett inzulinrezisztencia, rövidebb nevén IR.

Az inzulinrezisztencia egy kóros állapot, mely a szervezeted anyagcseréjének felborulására figyelmeztet. Ha pedig nem figyelsz oda rá, abban az esetben sajnos komoly problémák melegágya lehet. Többek közt 2-es típusú cukorbetegséggé is válhat, de nők esetében okozhatja a menstruációs ciklus felborulását és a tesztoszteron-szint növekedését is. 

Ez már önmagában sem hangzik túl jól, és arról még nem beszéltünk, hogy meddőséghez is vezethet. Jó hír azonban, hogy nem feltétlenül kell azonnal kétségbe esned. Az inzulinrezisztencia megfelelő kezelése és némi odafigyelés segít.

Egészséges reggeli és sok pihenés: néhány egyszerű dolog, ami segít megküzdeni az inzulinrezisztenciával

Először is fontos tudnod, hogy a kialakulófélben lévő inzulinrezisztencia kizárólag alapvető életmódbeli váltással terelhető egészséges irányba. Ez azt jelenti, hogy ideje eldobnod a káros szenvedélyeket, ideje egészségesebben étkezned, és ideje kimozdulnod otthonról!

Az IR-ben szenvedők számára kiemelten fontos a megfelelő étrend betartása, melynek során különös figyelmet kell szentelned a gyors és a lassú felszívódású szénhidrátok megfelelő elosztására. Inzulinrezisztensként amennyire csak lehet, el kell kerülnöd a cukrokat és a fehérliszt felhasználásával készült pékárukat, és érdemes minél több, rostban gazdag ételeket fogyasztanod.

Hasonlóan fontos a rendszeres mozgás, hiszen az aktív életmód csodákra képes. Némi kis edzéssel nem csupán a súlyfeleslegtől szabadulhatsz meg, de a szervezeted inzulin érzékenységén is javíthatsz. Heti 150 perc edzés már elegendő ahhoz, hogy egészégesebben élj, jobb legyen a közérzeted, és nagyobb eséllyel érhet el hozzád a gyermekáldás akkor, amikor te is szeretnéd.

De a mozgás mellett persze fontos a minőségi pihenés is, hiszen a stressz szintén mindennapos probléma. Egy kis hétköznapi kikapcsolódás és „énidő” már önmagában is rengeteget segíthet, ha pedig ez minőségi alvással is párosul, már nyert ügyed van. 

Gyógynövények és IR: ezt válaszd, ha szeretnél anyuka lenni

Ha önmagadtól nem megy a lazítás, találhatsz megoldást, persze kizárólag olyan természetes gyógynövényekből álló készítmény formájában, mint az Organiqa Balance Stresszoldás & nyugodt alvás kapszulája, mely többek közt levendula- és macskagyökérkivonat segítségével segíti elő a tökéletes relaxációt.

És ha már az étrend-kiegészítőknél tartunk, fontos tudnod, hogy több olyan gyógynövény is akad, mely természetes módon segít csökkenteni a vércukorszintet, így valódi csodafegyver lehet az IR elleni harcban. Ilyen például az erdei szederlevél, a görögszénamag, valamint a gyermekláncfű is. 

De a testi-lelki harmónia és a hormonháztartás helyreállításában az olyan komplex készítmények is segítségedre lesznek, mint az Organiqa Balance Hormonegyensúly kapszula, mely életkortól függetlenül támogatja a női hormonháztartás egyensúlyát.

 

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek