Placeholder

Fogamzásgátlót szedsz? Akkor téged is fenyegethet a vitaminhiány!

 

Kiszámítható, mert minden hónapban olyan pontosan jön meg, mint egy svájci gyorsvonat? Ráadásul nem kell aggódnod a romantikus pillanatok előtt és után? Akkor valószínűleg fogamzásgátlót szedsz.

Nem is csoda, hiszen véd a terhességgel szemben, emellett őrülten kényelmes. Nincs több számolgatás, jegyzetelés, és varázsgömb sem kell, hogy hosszasan tanulmányozd, melyik napokon kellene vigyázni. Egy dolgot kell csak fejben tartanod, hogy minden nap időben bekapd a tablettát. 

De természetesen ennek az éremnek is van egy másik oldala. Ez pedig a vitaminhiány. A fogamzásgátló tabletta rendszeres szedése ugyanis vitaminhiányhoz vezethet. Ez elsőre azt gondolhatod, hogy nem is olyan nagy probléma, de hidd el, nagyon is érdemes vele foglalkoznod.

Ha az nem lenne elég, hogy emiatt gyengülhet az immunrendszered, és így jóval fogékonyabb lehetsz a különféle betegségekre, még az is előfordulhat, hogy a hajad és a körmöd sem lesz olyan, amilyennek látni szeretnéd. Úgyhogy érdemes pótolnod azt, ami elveszhetett.

A vitaminok és a fogamzásgátló tabletta: ettől lehet, hogy meg fogsz lepődni! 

Az megvan, hogy a napi egy alma az orvost távol tartja? Főleg, ha jól tudsz célozni és dobni vele:)

A zöldségekeben és a gyümölcsökben található szerves anyagok segítenek ugyanis abban, hogy szervezeted ne szenvedjen hiányt semmiben és egészségesen élhess. 

Ha pedig valamelyikből a szükségesnél kevesebb van, akár az élettani folyamatok károsodásához vezethet. Röviden és tömören megfogalmazva a vitaminhiány az immunrendszer gyengüléséhez, rossz közérzethez és betegségek kialakulásához vezet.  

A tabletták negatív hatással vannak a C-vitamin, és a B-vitaminok szintjére, valamint a B2-, a B6-, a B9- és a B12- vitaminok mennyisége is visszaesik tőlük a vérben. 
A C-vitamin az egészséges immunrendszer motorja, nagyjából olyan a testednek, mint amikor a reggeli tükörbenézős sokk után felteszel egy kis alapozót.  A tévhitekkel ellentétben pedig egyáltalán nem gyengíti a fogamzásgátló hatását. Sőt, a szervezetednek szüksége van arra, hogy a tabletta mellett hatékonyan pótold a kiesést. 
A B-vitamincsalád különböző tagjai más-más feladatot látnak el a szervezetedben. Míg a B12 a központi idegrendszer és a sejtek működésért, illetve a vérképzésért felel, addig a B6 az emésztőrendszer és az immunrendszer működését segíti. És igen, itt jön az, amiről már az előbb beszéltünk. A B9-vitamin, mint egy szuper körmös, vagy fodrász, tesz róla, hogy körmeid és hajad szépek, és egészségesek maradjanak.

És ez még nem minden, hiszen a tabletták hatására az olyan fontos nyomelemek szintje is csökken, mint a magnézium, a kalcium, a cink és a szelén. Ezek hiánya összességben pedig nem csupán az immunrendszerre, de az idegekre, a csontokra, az izmokra, sőt, a nemi vágyra is negatív hatással lehet. Szóval, ha eddig nem, akkor most már egészen biztosan átérzed, miért is fontosak számodra.

Így maradhatsz mindig egészséges úgy, hogy közben nem mondasz le a fogamzásgátlóról

Mi továbbra is azt javasoljuk, hogy a hatékony vitaminpótlás érdekében rendszeresen fogyassz zöldséget és gyümölcsöt, de tudjuk, hogy vannak helyzetek, amikor ez nem megoldható Ekkor jó, ha kéznél vannak a minőségi étrend-kiegészítő készítmények, melyek minden olyan vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, melyekre szervezetednek szüksége lehet. 

Az Organiqa alga és gomba készítményei például segítenek abban, hogy immunrendszered a fogamzásgátló tabletták szedése mellett is úgy állja a sarat a betegségekkel szemben, mint az egri várvédők a török sereggel szemben.Mindezt százszázalékban olyan gyógynövények segítségével, melyek egész biztos, hogy nem fogják befolyásolni a fogamzásgátló hatását. Nincs is más dolgod, mint a fogamzásgátló beszedésekor pótolni a hiányzó vitaminjaidat, és szuperegészségesen és szupervonzón belevetni magad a nyárba!

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek