Placeholder

Gyötör a menstruációs fájdalom? Így győzheted le természetes módon!

 

A menstruációs időszakban hullámokban támadó, ránk törő fájdalom és a hullámzó kedélyállapot bár nem kellemes, de normális állapot, melyet a világon rengeteg nő megtapasztalt már. Ez azonban nem jelenti azt, hogy együtt is kell élned vele, és ne tehetnél ellene semmit.

Ebben a bejegyzésben most néhány olyan módszert mutatunk neked, melyek segítenek abban, hogy könnyebben vészeld át a nehéz napokat, ne kelljen szenvedned a fájdalomtól, ezáltal pedig a környezeted is a szebb arcodat láthassa!

A menstruációs görcsök okai:

A menstruáció során jelentkező fájdalmak sokszor kellemetlenek, máskor egyenesen elviselhetetlennek tűnnek. Ez olykor ijesztő mértékeket is ölthet, különösen, ha azt gondolod, ez csak veled fordul elő. 

A görcsök oka a legtöbbször az, hogy a vérzés során a méh simaizomzata összehúzódik, ezzel is segítve a tisztulási folyamatot. Ezt az úgynevezett prosztaglandinok irányítják, és minél magasabb valakinek a prosztaglandin-szintje, annál erősebbek a menstruációs görcsei is. 

Természetesen megoldást nyújtanak a fájdalomcsillapítók és görcsoldók is, azonban, ha lehet, ezeket érdemes elkerülni. Rengeteg természetes módszer létezik ugyanis, mely segít abban, hogy megszabadulj a szenvedéstől. 

Sok mozgás és egy forró zuhany: mintha újjászületnél

Abban az esetben, ha komoly fájdalmak kínoznak, nem feltétlenül az lesz az első gondolatod, hogy körbe fusd a háztömböt, hiszen a sánta sem szeretne még egy púpot is a hátára. Ezt persze nem is kéri tőled senki, azonban jobb, ha tudod, hogy menstruációs görcsök idején a mozgás csodákra képes. Éppen ezért, egy kis jóga, vagy fitnesz segít abban, hogy kevésbé kelljen szenvedned a nap hátralévő részében.

A mozgás ugyanis stresszoldó hatású, boldogsághormonokat szabadít fel a testedben, ennek hatására pedig a fájdalom is enyhül. Csakúgy, mint egy forró zuhany esetén, hiszen a melegvíz görcsoldó és nyugtató hatású.

Éppen ezért felejtsd el a szenvedést és az önsajnálatot: elő a jóganadrágot! Nyújtsd meg tagjaidat, a nap végén pedig jutalmazd magad egy forró zuhannyal, ami után nyugodtan és fájdalmaktól mentesen merülhetsz kellemes, mély álomba. Ja, és persze napközben fogyassz minél több vizet, hiszen a hidratáció fontos, és a görcsök megelőzése mellett rengeteg egyéb egészségügyi probléma elkerülésében is segít. Ráadásul még a bőröd is szebb lesz tőle!

Hívd segítségül a természet erejét!

Ha úgy érzed, a mozgás és a kikapcsolódás még önmagában nem elég, akkor sem kell feltétlenül a gyógyszeres szekrényhez rohannod. A természet patikája is rengeteg megoldást tartogat számodra, különböző gyógynövények formájában.

Népszerű megoldás például a cickafark, mely a benne található tanninok segítségével képes csökkenteni a görcsök intenzitását. Sőt, a vérzészavarokra, a PMS-re, és a változókori panaszok kezelésére is hatásos. Csakúgy, mint a barátcserje, mely a premenstruációs-szindróma tüneteit, a szabálytalan, vagy akár kimaradozó ciklust is segíti kezelni. De a görcsoldó hatású kamilla, illetve a fehér fagyöngy is segítségedre lehet abban, hogy a nehéz napok kevésbé legyenek számodra kellemetlenek.

Ha pedig valami igazán hatékony megoldásra vágysz, akkor érdemes benézned az Organiqa boszorkánykonyhájába, ahol több, prémium minőségű készítményt is kifőztünk neked. A Barátcserje kapszula és a Hormonegyensúly készítmény a természet erejével segítenek neked abban, hogy legyőzhesd a menstruációval járó fájdalmakat és görcsöket!
 

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek