Placeholder

Egy igazán remek gyökér – MACA!

Már az inkák is tudták, megéri a pihegést felmászni a perui Andok oxigénszegény környezetében termő maca (ejtsd: maka) gumóért! Nemhiába teremtette erre a világra Viracocha a perui zsályát! A maca gyökere és a belőle készült maca-por világszerte szuperételként ismert. Neked van a konyhádban?

Maca gyökér – az inkák kincse

A maca az Inka Birodalom virágzásának idején nem csak gyógynövényként, hanem fontos kereskedelmi portékaként is párját ritkította. Akkora becsben tartották elképesztően pozitív hatásai miatt, hogy időnként korlátozni próbálták a használatát – a hatalmon lévő klánok döntöttek arról, ki jut hozzá és ki nem.

Ez nem nevezhető sem jó politikai húzásnak, sem zseniális biznisznek, ugyanis a maca vadon termett, az Andok meg óriási. Márpedig lehetetlenség minden tő maca mellé inka őrszemet állítani. Ezért az ősi inka tanácsadók és „marketingesek” valószínűleg gyorsan belátták, máshogy kell a hatalmat szilárdítani, és bepozícionálni a macát a „termékpalettán”. Persze ez a keret-sztori csak fikció, de miért ne lehetne valós alapja?  smiley

Tény: az inkáknak hála, már régóta ismerjük a sárteke eme pontján is ezt a fantasztikus gyógynövényt, a macát. Peruban a belőle készült liszt fontos exporttermék, és ma is a napi étrend része a magasabban fekvő vidékeken. Főzik, párolják, pörkölik, préselik, szárítják. A szárított gumóőrlemény a maca-por, ezt rendelheted meg tőlünk az Organiqa Superfood webáruházából.

Mire jó a maca-por – az intelligens gyógynövény

Az inkák a növényt, főzetét, őrleményét szellemi frissítésre, kondicionálásra, immunerősítésre, potenciaproblémákra, női bajokra, terméketlenségre ették-itták. A maca-por hatóanyagai természetes hormonszabályozó képességük okán szelíd, de bölcs karmesterként dirigálják belsőelválasztású mirigyeinket is. Magas tápértéke, ásványianyag-, fehérje-, vitamintartalma, és egyéb zseniális értékei miatt fontos forrást jelentett, jelent a szervezet számára.

Hazudnánk, ha azt állítanánk, a maca-por íze mennyei, semmi extra – egyesek a retekéhez, mások a cikóriakávéhoz hasonlítják –, gyümölcslével, turmixokkal feldobhatod.

Ha csokoládés ízben szeretnéd kipróbálni a macát, ajánljuk a macás fehérjeport. Tedd a kosárba az Organiqa csokoládé-maca vegán fehérje mix termékünket. Semmi felesleges adalékanyag, 100% bio vegán, szójamentes, plusz-cukor nélküli fehérjepor nyers criollo kakaóporral csokoládésítva. A bio csokoládé-maca vegán fehérje mixet kétféle mennyiségben – 200g, 400g – rendelheted.

Ne kapkodd el, választás előtt nézz körül virtuális polcunkon, a bio maca termékek között.

források:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Maca

https://hu.wikipedia.org/wiki/Inka_mitol%C3%B3gia

http://www.costadelsolmagazin.com/content/viracocha-egy-osi-foldon-kivuli-isten-lehetett-az-inkakat-megelozo-korban

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek