Placeholder

Bio vagy hagyományos termesztésű?

Biztosan hallottad már, hogy ételeink előállításához mérgező kemikáliákat használnak, feldolgozásuk során magas hőmérsékleten kezelik, besugározzák, pasztörizálják azokat. Hogy miért? Így biztosítják, hogy semmilyen káros, élő organizmus ne kerüljön fogyasztásukkal a szervezetünkbe. Ezt követően számunkra gyakran ismeretlen hozzávalókkal teszik "értékesebbé" a terméket. A feldolgozási folyamatok alatt azonban a tápanyagok és enzimek nagy része - melyek elengedhetetlenek a szervezetünk megfelelő működéséhez - elveszik vagy nagy mértékben átalakul.

Ennek nem kell feltétlenül így történnie. Célunk, hogy tiszta és tápanyagokban gazdag élelmiszereket kínáljunk vásárlóinknak, melyek lehetőség szerint organikus gazdálkodásból származnak. 

Miért válasszunk bio ételeket?

Az ökológiai gazdálkodás során a gazdák csak biológiailag lebomló és természetes szereket vehetnek igénybe. Nem használhatnak génmanipulált vetőmagokat, szaporítóanyagokat sem, a termőföldet 3 évre visszamenőleg nem kezelhetik vegyszerrel. A biotermékek nem tartalmazhatnak vegyszer használatával előállított alapanyagokat és nem tartalmazhatnak színezéket, édesítőt, stabilizátort, ízfokozót. Az Organiqa Superfoods termékek bio gazdálkodásból származnak. Ellenőrzésüket és tanúsításukat a BIOKONTROLL Hungária Nonprofit Kft. (HU-ÖKO 01) végzi.

Ha ennél is többet szeretnél tudni, ebben a cikkben még jobban a mélyére ásunk a bio gazdálkodás rejtelmeinek. Ha még ez sem lenne elég, itt folytasd!

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek