Placeholder

Bio növényi fehérjék nem csak húsmentesen étkezőknek

Szervezetünknek feltétlenül szüksége van fehérjére ahhoz, hogy testünk megfelelően működjön.

A diétázók egyik leggyakoribb hibája, hogy miközben lemondanak a húsról, nem pótolják máshonnan a szervezetnek hiányzó fehérjét. A dietetikusok azért nem kedvelik és ajánlják az egyoldalú diétákat, amelyek kivonnak valami fontos, a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagforrást a szervezetből, mert általában az emberek elfelejtik pótolni azt.

Azoknak, akik mindennapi étkezésükben mellőzik az állati eredetű ételeket, olyan fehérjepótlásról kell gondoskodniuk, ami egyenértékű lehet az állati fehérjékkel. Szerencsére nem csak az állati eredetű ételek tartalmaznak fehérjét, hanem vannak növényi fehérjék is, amelyeket a vegán étrendet folytatók is nyugodtan fogyaszthatnak.

A növényi fehérjék hátrányaként említik, hogy legtöbbször nem tudják egy az egyben kiváltani az állati eredetű fehérjéket. Mégis jó hír a vegetáriánus vagy vegán életmódot követőknek az, hogy igenis léteznek teljes értékű növényi fehérjék.

Mitől teljes értékű egy növényi fehérje? Attól, hogy tartalmazza azokat az esszenciális aminosavakat, amelyeket a szervezet nem képes önmaga előállítani, mégis szükségesek sejtjeink egészséges működéséhez. Éppen ezért fontos komplett növényi fehérjét választanunk, amilyen például a borsófehérje, a rizsfehérje vagy a kendermag fehérje.
A növényi fehérjék előállítása általában úgy történik, hogy az adott növényt kiszárítják, majd porrá zúzzák. Ezután ezt a port vízzel keverik össze, kimossák belőle a rostot és a keményítőt. Így például a rizs- és a borsófehérje legalább 80%-os fehérjetartalommal rendelkezik végleges por alakjában.

A kendermagfehérjét egy kicsit másként készítik. Először a magokból kisajtolják az olajat, majd a sajtolás során visszamaradt lepényt megőrlik. Végeredményként a kendermag fehérjében 50% közeli a fehérjetartalom.

A növényi fehérjéknek további előnyös tulajdonsága, hogy könnyen emészthetők. Ez nem utolsó szempont akár mindennapos fogyasztásuknál, hiszen így nyugodtan választhatod a vacsorád összetevőjének is: minden gond nélkül alhatsz és tested sem fárad el a vacsora feldolgozása közben.

A fenti vegán fehérjék azok számára is fogyaszthatók, akik gluténallergiával küzdenek, vagy akik a szóját nem bírják (a szója fehérje amúgy sem igazán ajánlott férfiaknak ösztrogén tartalma miatt), esetleg cukrot nem fogyasztanak.

A fehérjét az Organiqa bio fehérjék segítségével már könnyen pótolhatod, így a szervezeted még hús nélkül is tökéletesen egészséges maradhat, illetve a vegán vagy vegetáriánus étrend is hosszú távon folytatható.

Az Organiqa Superfoods kínálatában 3 natúr és 2 ízesített fehérje kapott helyet: a bio rizsfehérje, a bio borsófehérje és a bio kendermag fehérje mellett elérhetők ízesített fehérje keverékeink: acai-banán vagy csokoládé-maca ízekben.

Akár ízesítve, akár natúr formában, nálunk megtalálod az egészséges, vegán fehérjeporokat, kizárólag bio változatban, hozzáadott cukor, tartósítószer vagy egyéb adalékanyag nélkül!

És hogyan érdemes a növényi fehérje porokat fogyasztanod? Legkedveltebb módja, hogy gyümölcsturmixba keverünk egy-két evőkanállal belőle, de sokan sütéshez is használják a növényi fehérjéket, mely szintén nagyon praktikus, hiszen így a nassolás sem csak „üres” kalóriabevitel lesz.

Íme egy bevált és egyszerűen elkészíthető receptötlet:

Vegán fehérjés palacsinta – Ez a finomság főételként is megállja a helyét!

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek