Placeholder

Téged is kínoz a haspuffadás? Megmutatjuk, mit tehetsz ellene!

Ha tudod, milyen érzés a haspuffadás, akkor azt is el tudod képzelni, milyen érzés lehet egy ilyen lufinak vagy levegővel töltött nejlonzsáknak lenni. De ugye azt már nem szeretnéd kipróbálni, milyen is, amikor eljön a pillanat és bekövetkezik az a bizonyos pukkanás?  Nos, ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül.

A haspuffadás ugyanis az egyik leggyakrabban előforduló emésztési probléma, mely rengeteg embert érint. Sokakat még annak ellenére is, hogy olyan figyelmet szentelnek a napi kalóriabevitelre, mintha az ő és egész családjuk élete is ezen múlna. Most azonban megmutatjuk neked azt, hogy mi lehet ennek az oka, és azt is, hogyan eresztheted ki a felesleges gőzt és szabadulhatsz meg ettől a rendkívül kellemetlen problémától!

A haspuffadás legfőbb okai: nemcsak az étrend lehet a ludas

Ha a puffadás jeleit tapasztaljuk magunkon, sokan hajlamosak vagyunk rögtön arra gondolni, hogy valami olyat ettünk, aminek nem sikerült elnyernie a szervezetünk tetszését. Talán mégis a reggelire felbontott joghurt már önálló életre kelt volna, mi azonban álmos szemekkel belapátoltuk azt reggel? Lehetséges, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a puffadás hátterében lejárt szavatosságú, mérgezett, sugárfertőzött vagy épp csak a szervezetünk által kevésbé tolerált anyagokat tartalmazó élelmiszer áll.

A puffadást ugyanis alapvetően három dolog okozhatja: egyrészt az életmódbeli sajátosságok, azaz az, hogy mit, hogyan és miként fogyasztasz, mennyire aktív életet élsz, és mennyire figyelsz a megfelelő tápanyagbevitelre. Minél inkább szívügyed a sajtburger és minél kevésbé a séta, annál nagyobb a probléma kialakulásának valószínűsége. Ez persze talán evidens lehet.

Másrészt olyan betegségek is állhatnak a háttérben, melyeknek elkerülhetetlen velejárója a haspuffadás. Például a felszívódási zavarok, a laktóz-intolerancia, vagy épp a hasnyálmirigy-elégtelenség. Ami az egyik pocinak ugyanis jó, lehetséges, hogy a másiknak nem.

Harmadrészt pedig olyan egyéb okok is, mint a hormonális változások és az antibiotikumos kezelések mellékhatásai. Egy jó kis gyógyszeres kúra ugyanis képes kegyetlenül megborítani szervezeted egyensúlyát, ezt a kilengést pedig valahogy korrigálni kell. Ezt jelzi a tested a puffadással is. Bizony!

Jó hír azonban, hogy bármi is okozza esetedben a gondot, tehetsz ellene. Hogy hogyan? Megmutatjuk, hogyan csinálja ezt egy igazi, feketeöves nindzsa! (Te láttál már haspuffadástól szenvedő nindzsát? Na, ugye hogy nem!)

A leghatékonyabb megoldások haspuffadás ellen

Mint ahogy rengeteg más probléma esetén, úgy a haspuffadás legyőzésében is a természet patikája a legjobb barátod, hiszen bizonyos gyógynövények vitamin- és ásványianyag-tartalmuknak köszönhetően rendkívül jótékony hatással vannak az emésztési problémák kezelésére.

Ilyen például az édeskömény és a gyömbér, melyekről most biztos finom sültek és sütemények jutnak eszedbe. Ám ezek a fűszerek nemcsak a konyhában jönnek jól: haspuffadás ellen is igazi, bombabiztos megoldást jelentenek. A gyömbértea amellett, hogy segít az immunrendszer erősítésében, az emésztésre is nagyon jó hatással van. Csakúgy, mint az édeskömény, mely az emésztőrendszer izomzatának ellazításával segít a probléma megelőzésében. Plusz „mellékhatásként” pedig még a tökéletesen friss lehelet elérésében is segít.

De hatékony a fokhagyma is, mely az édesköménnyel ellentétben épp nem a jó lehelet előidézéséről híres. A benne található, értékes hatóanyagok többek közt a puffadás ellen is eredményesen vetetők be. Teát főzni belőle persze nemigazán érdemes, nyersen fogyasztva viszont kiváló segítőtárs lehet a bajban.

A legfontosabb dolog persze, hogy odafigyelj a saját tested jelzéseire, és arra, hogy mit, milyen mennyiségben, mikor fogyasztasz. Ebben az esetben ugyanis jól kiszűrhető, hogy melyek azok a dolgok, melyek előidézik a haspuffadást. Érdemes kísérletezni, hiszen sokaknál a gabonafélék, a tejtermékek, de akár bizonyos zöldségek és gyümölcsök is puffadáshoz vezethetnek, a mellőzésük pedig segít abban, hogy a problémát visszaszorítsd.

Minden egy helyen, amire a testednek szüksége lehet

A megfelelő tápanyagbevitel terén az Organiqa emésztést javító és méregtelenítést segítő prémium termékei tökéletes megoldást jelentenek számodra.

Annak érdekében, hogy elkerüld a haspuffadást és bélflórád összességében is egészséges legyen, az Ideális Emésztés kapszula például a gyömbér és az édeskömény por mellett kurkumát, haritaki kivonatot és triphala port is tartalmaz. De a klorofilban gazdag, jótékony hatású algák, illetve a Bio Szuperzöld mix is remek választás lehet, ha a mindennapi kényelem és egészséged megőrzése egyaránt fontos.

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek