Placeholder

Ne gyulladj be, minden rendben – pár tény a gyulladásról

Webáruházunk virtuális polcain sorakozó bio szuperételek javarésze – legyen az por, alga, aszalt gyümölcs, magvak vagy vegán fehérjék – gyulladáscsökkentő hatással is bírnak. Mindemellett finomak, sokrétűen felhasználhatóak, egészségesek – természetes bio szuperételek.

Rögtön mutatok néhány terméket melyet szívből ajánlunk, nem csak gyulladáscsökkentő hatása miatt:

  • · bio acai por
  • · bio spirulina tabletta
  • · bio camu camu por
  • · bio hántolt kendermag

és még sokan „mások”!

De mi is az a gyulladás?

A gyulladás szervezetünk védekező mechanizmusa, komplex folyamat, mely közben többféle védelmi rendszer aktiválódik. A gyulladások oka lehet fizikai, kémiai behatás, és különböző mikroorganizmusok „birtokháborítása”.

Magát a gyulladást az immunrendszer aktivizálódása váltja ki. Ezért van, hogy az akut gyulladást fájdalom, bőrpír, meleg tapintatú bőr, duzzanat, beszűkült funkció kísérheti.

A fertőzések, sebek, egyéb lobos kórságok gyulladással járnak, de bizonyos időn belül meggyógyulnak – ha egészséges a szervezet. Persze vannak kivételek, mert a krónikus gyulladások pont azért krónikusak, mert fel-fellobbannak, és sajnos ritka, ha ténylegesen meggyógyulnak. Szomorú, de előfordul, hogy hibás működés miatt a szervezet saját maga ellen fordul, és autoimmun betegség alakul ki.

A gyulladás hosszabb ideig tarthat a normálisnál, ha a szervezet legyengült. Leromlott testi és pszichés állapot… egyéb betegségek (vese, vérképzőszervi, máj…) sújtotta gyengült immunrendszer…

A gyulladás kezelése

A gyulladást az okok megszüntetésével orvosoljuk, hiszen mint fentebb írtam, a gyulladás maga egy tünet. A gyógyír a gyulladás okától, mértékétől és fajtájától függ. Gyulladáscsökkentésnél, ha lehet, kerüljük a kemikáliákat, igyekezzünk természetes megoldásokat találni. 

Előzd meg a gyulladást!

Természetesen lehetetlen, hogy időnként ne érjen el bennünket egy-egy nyavalya, hiszen nem burokban élünk. Ám a gyulladások időtartamát le lehet csökkenteni úgy, hogy megelőzésként (is) odafigyelünk önmagunkra, és egészséges életmódot folytatunk. Fontos hogy kerüljük, illetve készüljünk fel azokra a helyzetekre, melyek potenciálisan veszélyt jelenthetnek ránk.

Lényeges szerepe van a megfelelő táplálkozásnak – különös tekintettel az antioxidáns tartalmú élelmiszerekre, a vitaminokra, az ásványi anyagokra. Fontos a rendszeres testmozgás, a szabadban való tartózkodás, a stressz kerülése, a káros szokások elhagyása. Mérvadó a pihenéssel, kikapcsolódással töltött idő, a minőségi és megfelelő időtartamú alvás!

Gyulladásmentes, makkegészséges napot!

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek