Placeholder

Itt a tavasz, nyílnak a növényi fehérjeforrások

Végre-végre itt a tavasz, a Nap erőre kap, a kifakult színek felélénkülnek. A fák kinyújtóznak, csak úgy ropog a kérgük! Az egész flóra kivirul, hajt, virágzik, hihetetlen ütemben fejlődik – a növényi fehérjék frissen és üdén várják, hogy bejussanak a szervezetünkbe. Pár nap múlva szép májust, vele az édesanyákat köszönthetjük.

Te mit ajándékozol édesanyádnak?

Szüleink – nagy örömünkre – egyre többen váltanak át egészségesebb életmódra. A mostanság középkorú, illetve az idősebb nemzedék egy már letűnt korban cseperedett fel, ahol a füstölt kolbászhoz szalonnát, ropogós fehérkenyeret szeltek. Ez a tudomány mai állása szerint nem túl szerencsés étrend-kombináció.

Ha szeretnél (nem csak anyák napjára) finom, egészséges ajándékkal szolgálni, könnyű dolgod van – rendelj egy csokornyi fehérjeport! Nézz körül az Organiqa superfoods-webshop top termékei között, rámold a kosárba a tasak csokis fehérje mixet, a csomag banános fehérje port.

Pakolj hozzá bio nyers kakaóport, a kakaók királyát! Főleg, ha gyermekkorodban sok habos kakaót készített neked. smiley Hihetetlenül nagy érzelmi töltete lehet egy csomagnyi kakaópornak, főleg ha elmondod, mire fel ez az ajándék. Ráadásul a kakaó nem csak finom, hanem egészséges is.

„Nincs fehérje állat nélkül?!”
  

A járatlanabbak, kevésbé informáltak (digitális forradalom ide, vagy oda) még mindig rácsodálkoznak, amikor növényi fehérjékről (is) beszélünk. A fehérje szóról sokan rögtön a tejre, túróra, húsra asszociálnak, csak és kizárólag állati „alkatrészben” és egyéb, állati eredetű feldolgozott élelmiszerben gondolkodnak.

Persze a belénk rögzült (olykor hibás) sztereotípiák mellett kizárt, hogy a fehérje kifejezést meghallva, pár hétnyi vegán fehérje fogyasztása után a borsó, a rizs, a kendermag ugrik be első gondolatként… Pedig…

Valljuk be, azt is nehéz elképzelni, ahogyan az egykori Peti malac szalonnája helyett bio csokoládé-maca vegán fehérje mixet kortyolgat reggelire az, aki „háztájiban” nőtt fel. Nincs ezzel semmi baj, hiszen nem vagyunk egyformák: ki erre esküszik, ki arra, sok mindentől függ, meddig terjed az ember látóhatára. De ha úgy érezzük, a környezetünkben bárki szeretne egészségesebb életmódot folytatni, többet mozogni, támogassuk!

Remek tavaszt, kakaóhabos anyák napját! Éljenek az édesanyák!

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek