Placeholder

Borban igazság – algában egészség!

Kétség nem fér hozzá, hogy a „borban az igazság”. Az alkohol oldja a gátlásokat, alkoholos befolyásoltság alatt még az is kifecseghetjük, amit kínvallatás hatására sem.
De a mérsékelt borfogyasztás áldásos hatásai közismertek, különös tekintettel a vörösborra. „Boros” nemzet vagyunk, már az egykori Pannónia (a mai Dunántúl) területein is fejlett szőlőtermesztés folyt – nagy múltja van a magyar borkultúrának.

Hogy kerül a csizma bor az asztalra, azaz mi köze van az algához? Sok közös vonásuk van, például mindkettő antioxidáns. Az antioxidáns csillagos ötöst érdemel, a szabadgyökök ellensége – ideális a sejtek „rozsdásodása” ellen.

Hogy melyikre voksolunk? Természetesen első az alga! Olykor azonban ne tagadjunk meg magunktól egy-egy pohár zamatos bort, de ha folyamatos antioxidánspótlásra van szükségünk, válasszuk az algát bor helyett mindennapi fogyasztásra.  smiley

Fitoplankton – a szédületes fotoautotróf mikroorganizmus*

A fitoplanktonok elképesztő entitások!

Néhány érdekes tény ezekről a csodálatos egysejtűekről, sejtcsomagocskákról:

  • Az alga a Föld egyik legősibb élőlénye – 3 milliárd éve létezik.
  • Az ismert algafajták száma ma 30 000 – 40 000 közé tehető.
  • Zseniális működésüknek köszönhető, hogy egykor létrejött a fotoszintézis. A földi légkör oxigéntartalmának jelentős részét, úgy felét termelik.
  • Az egyik legelterjedtebb életforma – a biomassza az élőanyagmennyiség harmadát teszi ki.
  •  A mikroalga növekedésben simán lepipálja a szárazföldi növényeket – 10-30-szor gyorsabban fejlődik.

Spirulina, chlorella – parádés mechanizmus

A szervezetünk fantasztikus masina. A spirulina és a chlorella bevitelével a szervezetünkben addig csikorgó fogaskerekek mozgásba lendülhetnek, az elakadt funkciók ismét olajozottan működhetnek, és addig kieső, kulcsponti alkotóelemek pótlása fokozódhat.

  • Kiegészíthetik a testünk, szellemünk számára szükséges anyagok mennyiségét.
  • Szárított, koncentrált formában hatványozottabb a benne lévő vitaminok, mikrotápanyagok, ásványi anyagok mértéke.
  • Több mint 90%-a hasznosulni tud – mint a szivacs, szívjuk magunkba.
  • Kicsi a mikroalga, de erős – igazi superfood.

Alga – szívünk csücske

Az egészséges életmód egyre trendibb, igyekszünk tudatosabban táplálkozni, tudjuk, a testünket, szellemünket nem lehet a végtelenségig kizsigerelni következmények nélkül. Egyre többen ébredünk rá, hogy nagy szükség van egészséges, minőségi élelmiszerekre.

Az Organiqa Superfoods webáruház 2011-es piacra lépése óta algából készült termékeink palettája jelentősen bővült – nem véletlenül. A bio algatabletták, nyers mikroalga porok népszerűek, az algatabletta rendelés pedig csak pár kattintás.

*Fotoautotróf mikroorganizmusok: olyan élőlények, melyek a napfény energiáját felhasználva biológiai folyamat – fotoszintézis – során szerves anyagot hoznak létre a szervetlenből.

Fontos!

Ne feledjük, hogy a táplálékkiegészítők és a szuperélelmiszerek használata nem pótolhatja a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást.
Eredményei egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak, hiszen nincsen két egyforma ember, egyforma szervezet.

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek