Placeholder

Az elhízott egerek esete a camu camu gyümölccsel – a sztori nem kamu!

„Oltári mázlisták” – gondolhatja magában számtalan túlsúllyal küzdő, aki hallott arról a kísérletről, melyben elhízott egereken tesztelték a camu camu gyümölcsét. Szerencsére szó sincs olyasféle állatkínzó kísérletekről, melyeket az Organiqa webshop teljes mértekben elítél! Itt az elhízott egereknek semmi mást nem kellett tenni, mint a camu camu gyümölcsöt két pofácskára zabálni.

Meg is lett az eredménye! A tudósok összefoglaló következtetése szerint a gyümölcs egereken (!) megakadályozza a bélben és a májban a zsírlerakódást a megnövekedett energiafelhasználás révén. Ezt egy sorozat genetikai és kémiai bizonyítékkal/magyarázattal támasztották alá, amibe én most nem mennék bele, bármennyire neheztel rám ezért a Kedves Olvasó. 

Ismerkedjünk meg a szupergyümölccsel – megérdemli a titulust!

A camu camu, latinul Myrciaria dubia mint annyi más szupergyümölcs a tápanyagokban utolérhetetlenül gazdag őserdei talajon, az Amazonas vidékén terem, kis, bokros fákon. Ez a forró, nedves trópusi, vízben és áradásokban gazdag terület ideális számára. A száraz évszak végén virágzik, az esős évszakban terem. A növény a 4-6. életévében hoz először cseresznyeszerű gyümölcsöt – egy évben egyszer lehet szüretelni.

Bordós-piros, olykor lilás és sárgás színű, megtermett szőlőszem méretű bogyó.
A fehér virág szirmai viaszos tapintásúak és édesek. A camu camu illata különleges és egyedi. A belőle préselt gyümölcslevek káprázatos rózsaszíne a gyümölcshéj pigmentjének köszönheti káprázatos rózsaszínét.

A bio camu camu por

A gyümölcsöt nem teherautón, hanem csónakokon szállítják az elárasztott területekről. Természetesen a szüretelés is csónakokból történik. A lehető leghamarabb fagyasztják, liofilizálják*, hogy megőrizze értékes tápanyagait, vitaminjait, ásványi anyagait.

Ismerkedjünk tovább! Jöjjön a lényeg!

A camu camu extrém magas C-vitamintartalma legendás. Gyümölcsében több természetes formában előforduló C-vitamin van, mint bármely más általunk ismert növényben. Tíz deka gyümölcs körülbelül 2000 mg-ot tartalmaz, azaz súlyának 2 százaléka C-vitamin! Elképesztő! A boltokban, webshopokban liofilizálva-őrölve kapható.

  • Kiváló antioxidáns, ezzel együtt gyulladáscsökkentő, sejt-öregedés-gátló. Csupa finom aminosavat, szerint, valint és leucint, béta-karotint és bioflavonoidokat is tartalmaz.
  • Vírusok gyilkosa, különösen ajánlott övsömör esetén – gyorsítja a gyógyulást, enyhíti a katasztrofális tüneteket.
  • Immunerősítő, ínyvédő (naná, hiszen tömény C-vitamin!), egyes légiúti panaszok esetére is remek segítség.
  • Növeli az örömhormon (szerotonin) szintjét az agyban.
  • Látásunk, bőrünk, körmeink jótevője is, a pattanások esküdt ellensége.

Keverd gyümölcslébe, joghurtba, smoothie-hoz.

Mielőtt lecsapnál és megrendelnéd a gyümölcs húsának őrleményét, nézz még körül webáruházunkban. Az egyik termékünkben például a camu camu port összekevertük még 4 immunerősítő, magas C-vitamin tartalmú superfooddal, és elkészítettük a szuperimmun mix port. Ajánlom a guarana port is, mely szintén elképesztő növény és szuperétel.

Jó camuzást!  laugh

*Liofilizálás: Víztelenítéssel történő tartósítás. Az eljárás során megfagyasztják a termést, majd vákuummal és némi hőkezeléssel elpárologtatják a vízmolekulákat.

 

forrás:

http://www.vitame.co.uk/info/camu-camu.php

http://www.biobolt-webaruhaz.hu/blog/camu-camu-az-amazonasi-szupergyumolcs

http://pharmaonline.hu/kutatas/cikk/camu_camu__superfood_es_fogyasztoszer__vagy_csak_kamu

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek