Placeholder

A fejedelmi mikroalga – ha ezt Popeye tudta volna…

Mielőtt bárki a keresőért nyúlna, gyorsan elárulom ki Popeye – aztán jöhetnek a mikroalgák!

Hős tengerészünk egy nem különösebben jóképű (sőt, egészen rusnyácska), galamblelkű, bivalyerős, és imádni való amerikai képregényhős, rajzfilmfigura, mozifilmszereplő. Mindent megtesz, hogy elnyerje szerelme, Oliva Oyl kezét. Amikor főhősünk kutyaszorítóba kerül, hogy-hogy nem, mindig előkerül egy adag spenót, amitől ő elképesztő erőre tesz szert.

A hazánkban is nagy sikerrel vetített rajzfilmsorozat egyik alkotója bő húsz éven át a magyar származású Zaboly Béla volt. A klasszikussá vált Popeye rajzfilm első része 1933-ban kelt életre.

Mi köze mindennek a szuperélelmiszerekhez?

Lássuk csak, mit üzen a szerelmes tengerész története, és mi a szerepe a spenótnak? Talán azt, hogy csodák nincsenek, de ha kitartó vagy és megtalálod a megfelelő szupertáplálékot, akkor erősebb leszel, és minden nehézséggel meg tudsz küzdeni. Ha nem is teszel szert szuperképességekre, de nagy eséllyel oldasz meg olyan testi és lelki egészségügyi problémákat, melyek negatív befolyással lehetnek az életedre.

A spenót remek étel, de nem superfood, szemben a mikroalgákkal.
Ha Popeye ismerte volna az algák jótékony hatásait, tudta volna mi az a spirulina por, a chlorella por, biztosan nem parajt fal, hanem pure green power mixet, vagy alga tablettát rendel.

Spirulina és a chlorella – könnyű, koncentrált, komplex

Szinte mindenki, aki algás terméket keres a webshopban, tudja, mekkora értékük van ezeknek az apróságoknak. Ez a két mikroalga amilyen kicsi, olyan ámulatba ejtően erős (akárcsak Popeye)! Szinte az összes tápanyagot tartalmazzák, melyek az emberi szervezet számára létfontosságúak.

Könnyen emészthető, ezért feldolgozást nem igénylő gazdag fehérjeforrások – 65%-a teljes fehérje, azaz az összes, számunkra nélkülözhetetlen esszenciális aminosavval van megáldva. Ásványi anyagokat, vitaminokat, nem esszenciális aminosavakat is tartalmaz. Kiváló antioxidáns – köszönhetően a magas béta-karotin tartalomnak.

Klorofill-turbó

Az összes zöld növény, így a spirulina (kék-zöld) alga és a chlorella alga nélkülözhetetlen anyaga a klorofill. Nem bonyolódnék bele a klorofill szerkezetébe, elég annyi, hogy a rettentően érzékeny vegyület, kis behatásra is deformálódik. Meglepő és elgondolkodtató információ, hogy a vérünkben a haemoglobinmolekula hem része hasonlít a klorofillmolekulához!

Egy különleges, csak nálunk kapható algatermék:
A bio szuperzöld mix por íze nem lenne finom – hiszen az alga íze nem túl kellemes –, de mivel az öt összetevő egyike a baobab, ezért erről szó sincsen. A spirulina, chlorella, búzafű, árpafű és baobab napi egy-két kávéskanállal turmixokba, levekbe keverve zseniális szupertáplálék.

Hogy az alga mire jó?

Ígérem, beszámolok róla részletesebben is.

 

források:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Klorofill
https://napidoktor.hu/blog/a-spirulina-kiegesziti-a-taplalkozast/

Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek