Barion Pixel
Gyorsnézet
Bio hántolt kendermag 125g
Bio hántolt kendermag 125g A hántolt kendermag könnyen emészthető, gyors felszívódású növényi fehérjeforrás.  A kender fogyasztása az emberiség történelmében hosszú időre nyúlik vissza. Közép-ázsiai eredetű növény, de ma a világon szinte mindenhol termesztik, mert jól alkalmazkodott a különböző éghajlati viszonyokhoz....
1.750 Ft
Gyorsnézet
Bio Goji bogyó 150g
2.280 Ft
Bio Goji bogyó 150g
Bio Goji bogyó 100gA kínai gyógyászat ""csodaszere"": immunerősítő, látásjavító, májvédő aszalt rágcsálnivaló A líciumgyümölcs vagy farkasbogyó néven is ismert narancsszínű gyümölcs Kína, Tibet és Mongólia területén terem. A növény magassága elérheti az 1-3 métert is. Narancsos piros, édeskés gyümölcsét szüretkor...
2.280 Ft
Gyorsnézet
Bio Goji bogyó 100g
1.690 Ft
Bio Goji bogyó 100g
Bio Goji bogyó 100g A kínai gyógyászat ""csodaszere"": immunerősítő, látásjavító, májvédő aszalt rágcsálnivaló A líciumgyümölcs vagy farkasbogyó néven is ismert narancsszínű gyümölcs Kína, Tibet és Mongólia területén terem. A növény magassága elérheti az 1-3 métert is. Narancsos piros, édeskés gyümölcsét...
1.690 Ft

A szárított gyümölcsök nem csak finomak, de egészségesek is

A szárított gyümölcsök igen jó hatással vannak a szervezetre. A tavaszi és a nyári időszakban rengeteg friss gyümölcsöt és zöldséget tudunk magunkhoz venni, amelyekkel egyrészt bevisszük a szervezetünkbe a megfelelő vitamin adagot, másrészt pótoljuk azt, amit télen a szervezet elhasznált a készletünkből, harmadrészt pedig újra felkészítjük testünket, felturbózzuk a szervezetünket a téli időszakra, amikor már nem terem hazánkban zöldség és gyümölcs. Az a legjobb azonban, ha az őszi és a téli időszakban is fogyasztunk valamilyen formában gyümölcsöket, hogy folyamatosan jusson vitaminhoz a szervezetünk. A szárított gyümölcsök fogyasztása természetesen nem csak a téli időszakban ajánlott, hanem egész évben. Néha jól esik elrágcsálni valamilyen szárított gyümölcsöt édesség helyett is, de sokszor érdemes müzlibe tenni vagy valamilyen kásába keverni ezeket a vitaminban gazdag termékeket is, így változatossá téve étrendünket.

Ezeknek a termékeknek a fogyasztása azonban mégis a téli időszakban a legfontosabb, amelyek mellé javasolt még sok fermentált zöldséget és gyümölcsöt enni, hiszen azokban is rengeteg a vitamin és az egészséges életmódhoz szükséges tápérték. A szárított gyümölcsök előnye, hogy fogyaszthatók önmagukban is, akár egy kis délutáni nassolásként, de müzlibe is keverhetjük őket, vagy éjjelre beáztatva, másnap kását is készíthetünk belőlük és a turmixokat is kiválóan feldobják. A szárított gyümölcsök vitamintartalma nagyon magas, és a legtöbb olyan vitamint is tartalmazzák, amelyeket az idény jellegű zöldségek és gyümölcsök nem, ezért érdemes egész évben fogyasztani ezeket a finomságokat. A legtöbb szárított gyümölcs nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, nincs benne glutén és szója, sem állati eredetű összetevő, tehát azok is színesíthetik az étrendjüket ezzel, akik valamilyen diétát követnek, érzékenyek, allergiásak bizonyos ételekre, illetve akik a vegán étrend szerint táplálkoznak. A szárított gyümölcsök fogyasztása akár az életmódváltás kezdete is lehet. Első lépésként fontos, hogy új dolgokat kóstoljunk meg és próbáljunk ki, vigyünk be a táplálkozási szokásainkba, néhány régit elhagyjunk és kidobjunk. Bizonyos rossz szokásokat könnyebben helyettesíthetünk ezekkel az aszalványokkal. A szárított gyümölcsök kiválóak a reggelikhez és az uzsonnákhoz, amelyek fogyasztásával például megszabadulhatunk a fehér lisztből készült péksüteményektől. És már el is kezdtük az egészséges életet és a tudatos táplálkozást.

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez.
Köszönjük!
Valami hiba történt, próbáld újra...
Superfood hírek