Acai bowl - a food bloggerek nagy kedvence
Napjainkban a food bloggerek receptjeinek sztárja az acai bowl, másnéven acai tál. Nem véletlenül, hiszen egyik alap alkotóeleme az acai por, mely kiemelkedően magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, emellett nagyon látványos szuperétel készíthető belőle intenzív színe miatt.
Hozzávalók:
1 érett banán
1 doboz friss málna vagy eper vagy 1 csésze bármilyen fagyasztott bogyós gyümölcs
1/2 csésze növényi tej + az állagától függően lehet még hozzáadni, ha túl sűrű a massza
2 evőkanál Organiqa chia mag
1 evőkanál Organiqa acai por
édesítőszer: méz, agavé, ha nem érezzük elég édesnek
a tetejére:
pár karika banán, bármilyen friss gyümölcs, Organiqa goji bogyó vagy Organiqa zúzott kakaóbab, kókuszpehely
Elkészítés:
a hozzávalókat keverjük össze, majd 5 percig hagyjuk állni, ezután jól turmixoljuk el. A kapott massza kicsit sűrűbb, inkább pudingos állagú legyen. Tegyük müzlis tálkába, ezután díszítsük kedvünk szerint bármivel, ami szemünknek tetszik!