Matcha trüffelek
Mit szóltok ezekhez a gyönyörű színű, nyers matcha trüffelekhez?
10 perc alatt kész van ez a könnyű édesség, íme a recept.
Hozzávalók:
1 csésze mandula vagy mandulaliszt
1 csésze kesudió
5 medjool datolya kimagozva (helyettesíthető 10 kisebb datolyával is, de azokat érdemes beáztatni előtte pár órára)
1 púpos evőkanál méz vagy agavé szirup
2 teáskanál bio, nyers Organiqa matcha por
2 evőkanál reszelt kókusz
Elkészítés: egy késes robotgépben daráljuk le a mandulát és a kesudiót, finom, porszerű állagúra, majd adjuk hozzá a mézet, az összevágott datolyát és a matcha port. Amikor összeállt, gyúrjunk kis golyókat és forgassuk meg mindet a kókuszreszelékben vagy matcha porban.
Hűtőben több napig is eláll, ha senki nem tud róla:)