Kendermagos vegán cukkini krémleves
Jönnek a hűvösebb napok, jól esik ilyenkor egy tányér finom krémleves.
Elkészítése nem igényel sok időt, sem sok konyhai tapasztalatot, kezdő szakácsok is bátran belevághatnak
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 közepes cukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
só, bors
3-4 levél bazsalikom
5 dl növényi tej/víz
1 ek citromlé
6 tk Organiqa Kendermagfehérje por
Organiqa Hántolt kendermag
Elkészítés:
Kockázd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a cukkinit. Olajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, majd add hozzá a cukkinit és a sót, borsot. Párold, majd, ha összeesett, öntsd rá a növényi tejet vagy vizet, add hozzá a bazsalikom leveleket. Főzd 10 percig, majd add hozzá az Organiqa Kendermagfehérje port és a citromlevet. Botmixerrel turmixold krémesre a levest. Ha szükséges, ízesítsd, fűszerezd.
Tálaláskor díszítsd Organiqa Hántolt kendermaggal, magvakkal, bazsalikom levelekkel, olívaolajjal, balzsamecettel.