Kakaós fehérjeszelet
Hozzávalók 6 szelethez:
125 g apró szemű zabpehely
6 szem magozott datolya
20 g Organiqa Bio Csokoládé-Maca vegán fehérje mix
40 g agavé szirup
50 g nyers csokoládé, olvasztva (+ 25 g díszítéshez)
30 ml növényi tej
1 nagy csipet Himalájai só
Elkészítés:
A datolyát az agavé sziruppal, növényi tejjel és a fehérje mix-szel együtt turmixoljuk krémesre. A zabpelyhet száraz serpenyőben pirítsuk illatosra. A nyers csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Egy nagyobb keverőtálba öntsük az előzőeket, majd nedves kézzel gyúrjuk össze, egy csipet sóval ízesítsük.
Sütőpapírral béleljünk ki egy kisméretű műanyag dobozt/tálcát (kb. 12 cm x 18 cm) és ebbe nyomkodjuk a masszát. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben dermedni, ezután éles késsel szeleteljük. A tetejét olvasztott nyers csokoládéval megcsorgatva díszíthetjük.